Svet 10

06.05.2024.

22:17

Lavrov: Rusija je spremna za pregovore

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je izjavio da je Rusija otvorena za pregovore o Ukrajini.

Izvor: Novosti

Lavrov: Rusija je spremna za pregovore
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Podeli:

Istakao je da zapadne zemlje organizuju mirovne konferencije bez Rusije, jer u suštini nisu zainteresovane za prekid sukoba zasnovan na realnim osnovama. 

"Niko od njih nije spreman za ozbiljan razgovor. Oni se igraju parodije pregovora u obliku susreta u Ženevi, Švajcarskoj, Kopenhagenski format je slepa ulica. Pokušavaju da neistinama, ucenom, lažima na ta svoja okupljanja privuku što veći broj zemalja u razvoju, zemalja svetskog juga. Neki učestvuju, a onda nama objašnjavaju da su učestvovali samo sa jednim ciljem - da objasne besmisao sličnih događaja bez učešća Rusije, koji su zasnovani na ultimatumima. Neki su se jednostavno razočarali i prestali su da dolaze na takve događaje", kaže Lavrov za ATV.

Rusija nastavlja sa rešavanjem zadataka koji su zadani u okviru specijalne vojne operacije. Demilitarizacija Ukrajine postala je apsolutno neophodan korak. Jasno je i to da je neizbežna denacifikacija Ukrajine, jer je režim u Kijevu rasistički koji afirmiše ideologiju nacizma i koji glorifikuje one kojima je presudio sud u Nirnbergu, kaže Lavrov.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Diže se uzbuna, preti nam potpuni kolaps?

Planeta Zemlja je u poslednjih 13 meseci rušila temperaturne rekorde, a svaki mesec beleži temperature za 1,5 stepeni Celzijusa više od predindustrijskog proseka, rezultat je nove naučne studije o globalnom zagrevanju.

8:40

11.7.2024.

1 d

Kosovo

Zapaljena zastava Srbije

Kosovska policija saopštila je danas da je zapaljena zastava Srbije u blizini jednog restorana u severnoj Mitrovici.

11:54

11.7.2024.

1 d

Podeli: