Ponedeljak, 22.01.2024.

09:41

Kraj haosa na aerodromu "Nikola Tesla"; Zna se ko je kriv VIDEO

Saobraćaj na beogradskom aerodromu od sinoć normalizovan, saopštio je zvanično i sam aerodrom "Nikola Tesla". Pokrenuta vanredna inspekcija.

Izvor: B92, Tanjug

Kraj haosa na aerodromu
FOTO TANJUG/ TANJUG VIDEO

Uprava aerodroma se izvinila putnicima na neprijatnosti, posle jučerašnjeg tročasovnog zastoja.

Problem je stvoren juče oko 17 sati kada su se greškom službe operatera na aerodromu pomešali putnici koji su pristigli avionom iz Skoplja sa putnicima koji su krenuli ka raznim svetskim destinacijama, a nad kojima je izvršena kontrola lica i prtljaga.

Iz tog razloga aerodromske službe zatražile su od MUP-a da privremeno obustavi pasoške kontrole dok se ne isprazni tranzitni terminal i dok se nad svim putnicima koji su u njemu ponovo ne izvrši kontrola. Verica Ječmenica, pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izjavila je da "operater aerodroma snosi jedini odgovornost za probleme koji su nastali".

Utvrđeno ko je kriv: Ljudski propust

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije saopštio je danas, povodom greške u obaveznom toku putnika na aerodromskom teminalu aerodroma Nikola Tesla u Beogradu u nedelju, da je vanrednim inspekcijskim nadzorom utvrdio da je došlo do propusta osoblja zemaljskog opsluživanja i da će preduzeti odgovarajuće mere prema operateru aerodroma i svim odgovornim licima.

"Direktorat civilnog vazduhoplovstva RS će i tokom današnjeg dana, nastaviti inspekcijski nadzor u cilju utvrdjivanja svih okolnosti koje su dovele do dogadjaja, i u skladu sa Zakonom o vazdušnom saobraćaju preduzeti odgovarajuće mere prema operateru aerodroma Belgrade Airport i svim odgovornim licima", navodi se u saopštenju Direktorata.

Direktorat je saopštio da je kao nadležno regulatorno i nadzorno telo u oblasti vazdušnog saobraćaja u Republici Srbiji, preduzeo niz mera u cilju utvrdjivanja jučerašnje greške u obaveznom toku putnika na aerodromskom teminalu aerodroma.

"U okviru ovih procedura, inspektori Direktorata su po hitnom postupku sproveli vanredni inspekcijski nadzor, tokom kojeg su uzete izjave od zaposlenih u Belgrade Airport, nakon čega je utvrdjeno da je došlo do propusta osoblja zemaljskog opsluživanja", precizira Direktorat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

12 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

17 h

Podeli: