Osveta nuklearne sile je počela VIDEO

Pakistan izveo niz vrlo koordinisanih vojnih udara u iranskoj provinciji Sistan i Baludžistan, saopštilo je danas pakistansko ministarstvo spoljnih poslova.

Izvor: B92, Sputnjik

Četvrtak, 18.01.2024.

07:38

Osveta nuklearne sile je počela VIDEO
EPA-EFE/HANNIBAL

"Jedan broj terorista je ubijen tokom obaveštajne operacije", navodi se u saopštenju ministarstva, čije delove je preneo ruski portal Sputnjik.

U raketnom napadu na pograničnu oblast Irana, poginulo je, prema poslednjim informacijama, 9 osoba, prenosi agencija Fars, pozivajući se na zamenika gubernatora za bezbednost provincije Sistan i Beludžistan.

Prema njegovoj izjavi, u napadu su ubijene tri žene i četvoro dese. On je takođe naveo da se dogodila još jedna eksplozija u blizini grada Seravanu proviniciji Sistan i Beludžistan, nema žrtava.

Mediji prenose i da je pakistanski premijer otkazao svoje putovanje na Svetski ekonomski forum u Davosu.

Podsetimo, Pakistan je us redu oštro osudio iranski vazdušni napad na njihovu teritoriju, kada je ubijeno dvoje dece upozorivši istovremeno na odmazdu. Iran je naveo da je upotrebio “precizne rakete i udare bespilotnih letelica“ kako bi uništio dva uporišta sunitske militantne grupe Džaiš al-Adl, poznate u Iranu kao Džaiš al-Dulm.

Pakistansko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je u napadu na njegovu teritoriju ubijeno “dvoje nevine dece”, a Iran je upozoren na “ozbiljne posledice”.

Takođe, to ministarstvo je vazdušni napad opisalo kao “neprovocirano kršenje pakistanskog vazdušnog prostora od Irana “.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: