Društvo 3

27.04.2024.

10:14

Za dva dana se pali meteoalarm u Srbiji

U većem delu Srbije u ponedeljak će biti upaljen žuti meteoalarm, i to na teritoriji Bačke, Banata, Srema, Beograda, zapadne Srbije, Šumadije, Pomoravlja i jugoistočne Srbije.

Izvor: Telegraf.rs

Za dva dana se pali meteoalarm u Srbiji
Depositphotos/VladisChern

Podeli:

Kako su najavili iz RHMZ-a, u ponedeljak se očekuju visoke temperature za ovo doba godine, pa savetuju pojačan oprez. Takođe, u Banatu postoji bojazan i od jačeg vetra.

Inače, žuti meteoalarm se "pali" onda kada vreme može biti potencijalno opasno, tačnije kada su prognozirane su opasne vremenske pojave.

"One su takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe".

Kako je RHMZ rano jutros istakao na svom sajtu, od danas će u našoj zemlji biti osetno toplije, sa maksimalnom dnevnom temperaturom i do 23 stepena.

"U nedelju i u prvoj polovini naredne sedmice od 24 do 29 stepeni", kazali su.

Takođe se u košavskom području očekuje umeren i jak južni i jugoistočni vetar koji će u Podunavlju, Pomoravlju i na jugu Banata povremeno biti i olujni.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: