Aktuelno 4

27.04.2024.

9:21

Odbačena tužba za seksualni napad protiv Stivena Tajlera

Savezni sudija na Menhetnu odbacio je tužbu protiv pevača grupe Aerosmit, Stivena Tajlera, u kojoj se tvrdi da je dva puta u jednom danu sredinom 1970-ih seksualno napao bivšu manekenku.

Izvor: Index.hr

Odbačena tužba za seksualni napad protiv Stivena Tajlera
EPA-EFE/NINA PROMMER

Podeli:

Američki okružni sudija Luis Kaplan rekao je da Džin Belino ne može da dobije odštetu od 76-godišnjeg Tajlera prema zakonu grada Njujorka iz 2000. koji štiti žrtve rodno motivisanog nasilja.

Rekao je da bi bilo uzaludno podnositi izmenjenu tužbu i trajno odbacio njen slučaj, što znači da tužba ne može ponovo da se pokrene.  Kaplan je odbacio raniju žalbu u februaru.

Tajler je porekao optužbe, uključujući i to da ju je napastovao u telefonskoj govornici dok su drugi u njegovoj pratnji stajali po strani i smjali se, a kasnije ju je napao u hotelu.

Navodni napadi dogodili su se u leto 1975., kada je Belino imala 17, a Tajler 27 godina.

Belino je rekla da je Tajlera upoznala nakon što joj je prijatelj organizovao susret sa Aerosmitom nakon modne revije na Menhetnu, a tužila ga je u novembru 2023.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: