Drama na Dunavu kod Bačke Palanke: Brod se zakucao u most, otkriveni novi detalji

Brod koji je plovio iz Austrije ka Smederevu noćas oko 23.30 sati udario je u stub mosta kod Bačke Palanke, a povređenih tom prilikom nije bilo

Izvor: B92

Petak, 05.01.2024.

08:39

Drama na Dunavu kod Bačke Palanke: Brod se zakucao u most, otkriveni novi detalji
Ilustracija: Profimedia

Kako je naveo pomoćnik ministra za vodni saobraćaj i bezbednost plovidbe u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Predrag Petrović, u pitanju je brod "Antonija" koji je, pod zastavom Nemačke, sa dve potisnice u nizvodnoj plovidbi putovao iz Linca ka Smederevu.

Prilikom udara broda u most kod Bačke Palanke došlo je do proboja trupa na potisnici "LOLA 5" koja se potopila, rekao je Petrović i dodao da su brod i potisnice bili natovareni veštačkim đubrivom.

Naveo je da se brod "Antonija" trenutno nalazi u luci Bačka Palanka i da je drumski saobraćaj na mostu obustavljen.

Petrović je dodao da je obaveštena inspekcija bezbednosti plovidbe koja se uputila na teren i koja će dostaviti preciznu stacionažu kako bi se izvršilo dodatno obeležavanje na tom delu i eventualno ograničili uslovi plovidbe.

Mediji su ranije izvestili da se na brodu nalazilo oko 1.000 tona veštačkog đubriva.

Zatvoren granični prelaz Ilok

Zbog potencijalne opasnosti po bezbedno kretanje vozila, izazvane naletom teretnog broda na stub drumskog mosta Ilok-Bačka Palanka jutros oko 1.55 časova, obustavljen je saobraćaj na graničnom prelazu Ilok.

Brod je u nadležnosti nadležnih organa Republike Srbije koji sprovode uviđaj povodom plovidbenog incidenta, saopšteno je iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Dodaju da su o događaju obaveštene nadležne službe RH.

"Apelujemo na građane koji nameravaju da pređu državnu granicu da koriste alternativne granične prelaze", saopštila je policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: