Utorak, 19.12.2023.

17:42

Direktor bolnice u Gazi je oficir Hamasa; Bolnicu koriste kao vojni operativni centar

Direktor bolnice "Kamal Advan" u severnoj Gazi, Ahmad Kahlot, priznao je da je oficir Hamasa.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Profimedia

On je priznao i da ova palestinska militantna grupa koristi tu bolnicu kao vojni operativni centar, javljaju izraelski mediji.

Kako se navodi, Kahlot, koji je uhapšen 12. decembra, dao je takvo priznanje izraelskoj bezbednosnoj agenciji Šin Bet tokom ispitivanja.

On je navodno imao čin brigadnog generala, prenosi "Džeruzalem post".

Na snimku koji su objavili Šin Bet i izraelska vojska, Kahlot priznaje svojim islednicima da se pridružio Hamasu 2010. godine i da je čak 16 zaposlenih u njegovoj bolnici bilo u sastavu oružanog krila Hamasa - brigade Al-Kasam, uključujući lekare, medicinske sestre, bolničare i drugo osoblje.

"Hamas je ukrstio svoje operacije s funkcionisanjem bolnice. Ne samo da je u objektu sakrio oružje, već je u bolnici držao i jednog od talaca otetih iz Izraela i koristio vozila hitne pomoći za prevoz tela ljudi otetih 7. oktobra", rekao je Kahlot tokom ispitivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

20 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: