Nova vest
Košarka 40

17.5.2024.

16:56

"Navijači će odlučiti kako će Partizan da se zove"

U crno-beloj sportskoj javnosti se povela velika polemika u četvrtak kada je održana sednica Izvršnog odbora Jugoslovenskog sportskog društva Partizan.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Na njoj je pokrenuta inicijativa da se iz zvaničnog imena izbriše "jugoslovenskog", te da ubuduće glasi samo Sportsko društvo Partizan.

Taj predlog podigao je pravu prašinu i izazvao osudu većeg dela javnosti među navijačima kluba iz Humske.

Predsednik JSD Partizan Ostoja Mijailović izjavio je da ime još uvek nije promenjeno (a na snazi je od osnivanja, nepunih 79 godina), već da je to samo predlog na razmatranju.

"Niko nije rekao da će se menjati naziv Partizana, već da želimo otvaranje diskusije na tu temu. Poslednjih godina na našu adresu stiglo je mnogo zahteva za izbacivanje prefiksa "jugoslovensko" iz imena kluba", objasnio je predsednik JSD Partizan Ostoja Mijailović, a prenosi "Informer".

On je naglasio da će navijači odlučiti o promeni imena, odnosno, oni koji su vlasnici članskih karata.

"Vlasnici članskih karata bi trebalo uvek da glasaju o najvažnijim strateškim stvarima u vezi sa klubom. Ja ću uvek slušati volju većine naših navijača, oni su suština postojanja velikog brenda kao što je Partizan. Ne zaboravite da je JSD Partizan jedno od najtrofejnijih sportskih društava u Evropi", podvukao je Mijailović.

Sličnog stava je i generalni sekretar Sportskog društva Željko Tanasković, koji naglašava da se za sada ništa neće menjati.

Međutim, u perspektivi je i promena zvaničnog grba.

"Ideja je da se najpre pokrene diskusija između pravih i iskrenih partizanovaca. Razmotriće se sve opcije i želimo da se u raspravu uključe članovi svih klubova naše crno-bele porodice, kao i bivši i sadašnji sportisti Partizana. Nismo razmatrali opciju promene grba ukoliko dođe do promene zvaničnog naziva Sportskog društva, ali i o toj opciji će se diskutovati kada za to dođe vreme", istakao je Tanasković.

Podeli:

Komentari 40

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu