Sergej Lavrov: ...po modelu Beograda i Prištine

Sergej Lavrov rekao je da je narodu Nagorno-Karabaha potreban skup prava kakva su obezbeđena sporazumom o formiranju organa lokalne samouprave kosovskih Srba.

Izvor: B92

Utorak, 21.03.2023.

13:52

Sergej Lavrov: ...po modelu Beograda i Prištine
EPA-EFE/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AP POOL / POOL

Govoreći o situaciji u Nagorno-Karabahu nakon jučerašnjeg razgovora sa jermenskim ministrom spoljnih poslova, Araratom Mirzojano, Lavrov je istakao važnost obezbeđivanja kvaliteta bilo kakvih postignutih sporazuma, navodeći primer sporazuma iz Minska u Ukrajini.

Ukazao je na to da je prema tim sporazumima trebalo da stanovnici istočnog dela Ukrajine koji govore ruski imaju pravo na školovanje na maternjem jeziku, kao i na očuvanje kulturnih, verskih i drugih veza sa sunarodnicima, prenosi jermenski portal Masispost.

"Približno ista prava su obezbeđena i sporazumom koji je potpisan između Beograda i Prištine pre 10 godina, u sporazumu o formiranju "organa lokalne samouprave kosovskih Srba". Mislim da je narodu Karabaha potreban takav skup prava", rekao je Lavrov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: