Vučić došao u zgradu Predsedništva: Hitan sastanak; obraća se u 21.30 časova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je večeras u zgradu Predsedništva. Obraćanje je zakazano u 21.30 časova.

Izvor: B92

Sreda, 15.02.2023.

20:25

Vučić došao u zgradu Predsedništva: Hitan sastanak; obraća se u 21.30 časova
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIÆ/ bg

Na njegov poziv održava se vanredni sastanak sa svim ključnim ljudima iz bezbednosnog sektora u državi.

Prema našim informacijama, prvi čovek Srbije i najvažniji ljudi iz MUP, BIA, VBA i VOA razmatraće bezbednosnu situaciju u državi koja je narušena opasnim porukama izrečenim na večerašnjem skupu ekstremista u Beogradu gde je Vučiću otvoreno zaprećeno ubistvom.

Očekuje se da se razmotri i uloga pojedinih stranih obaveštajnih struktura koje su davale vetar u leđa takozvanim patriotama želeći da destabilzuju Srbiju. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će odgovoriti na sve pretnje i raskrinkati opasne planove ekstremista koji su u centru Beograda otvoreno pretili ubistvima.

"Predsednik ne želi da doliva ulje na vatru i da pridaje nepotrebnu pažnju ekstremistima, ali ovo što je danas izrečeno, kao i činjenica da je uhapšen pripadnik jedne grupacije naoružan snajperom koji je priznao da je imao plan da izazove oružane sukobe, traži hitnu reakciju svih u državi", kaže izvor iz Predsedništva.

Vučić će se građanima obratiti u 21.30 časova.

Na protestu takozvanih patriota večeras u centru Beograda otvoreno su pretili ubistvom i predsedniku Vučiću i svim njegovim istomišljenicima.

Podsetimo, pripadnik neformalne ultradesničarske grupe "Narodne patrole" i zamenik Damnjana Kneževića Dejan Bobaček, uhapšen je nakon što je kod njega pronađen jedan karabin sa optikom i pet komada antipancirne municije. On je u policiji priznao da je bio spreman na sve kako bi svoj plan sproveo do kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: