Svet 0

29.04.2024.

19:45

Eksploatacija radnika u Italiji: Uhapšeno deset osoba

Desetoro pakistanskih državljana uhapšeno je u Livornu, u italijanskoj regiji Toskana, zbog sumnje da su eksploatisali 67 stranih radnika.

Izvor: Tanjug

Eksploatacija radnika u Italiji: Uhapšeno deset osoba
Profimedia

Podeli:

Radnicima, koji su državljani Pakistana i Bangladeša, nije obezbeđen ugovor o radu za berbu maslina i održavanje vinograda u provincijama Livorno i Groseto.

Prema saopštenju karabinjera i okružnog tužilaštva, oni su radili više od 10 sati dnevno bez pauze za daleko manje od zakonski propisanih 10,56 evra po satu.

Utvrđeno je da je radnicima plaćeno između tri i devet evra, a nekima je satnica iznosila manje od jednog evra, prenosi Ansa.

U saopštenju je takođe navedeno da su prekršena pravila o bezbednosti na radu i higijeni.

Tokom akcije izvršena je i odluka o preventivnoj zapleni 45.000 evra dobiti ''koju je Nacionalni institut za socijalno osiguranje utvrdio zbog neplaćanja doprinosa za socijalno osiguranje“.

Šestorica uhapšenih su bili vlasnici preduzeća, a četvorica muškaraca su se bavila regrutacijom eksploatisanih radnika. Ministar poljoprivrede i šumarstva Frančesko Lolobriđida zahvalio se karabinjerima i pravosuđu Livorna i poručio da u Italiji nema mesta za one koji ne poštuju pravila.

Istakao je da je borba protiv eksploatacije radnika prioritet vlade premijerke Đorđe Meloni.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: