Svet 0

29.04.2024.

20:35

Pucnjava u Rusiji: Ima mrtvih

Grupa militanata napala je policijski punkt u Severnom Kavkazu u Rusiji, ubivši dvojicu policijskih službenika, saopštili su zvaničnici u ponedeljak, javlja AP.

Izvor: Telegraf.rs

Pucnjava u Rusiji: Ima mrtvih
Shutterstock/Jack Quillin

Podeli:

Četiri druga policajca su povređena, a sva petorica napadača su ubijena u pucnjavi u regionu Karahaj-Čerkesija kasno u nedelju, prema regionalnom ogranku Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije, navodi ta agenijca.

Prema vlastima, pet napadača je ubijeno nakon što su napali saobraćajnu patrolu i ubili dvojicu policajaca u selu Mara-Ajagi u ponedeljak ujutro, navodi OC Media.

Nakon napada, Istražni komitet identifikovao je napadače kao istu grupu koja je napala i ubila dva policajca prethodne nedelje u Karačaevsku, južno od Mara-Ajagija.

Vlasti su prošle nedelje pokrenule krivični postupak protiv petorice osumnjičenih, muškaraca starih od 27 do 35 godina, zbog pokušaja ubistva službenika organa reda, nelegalnog nošenja i skladištenja oružja i municije, i krađe vatrenog oružja i municije.

Nije jasno da li su napadači deo veće grupe.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: