Mećava napravila haos: Ljudi ostali zaglavljeni u snegu FOTO/VIDEO

Oko deset putničkih automobila ostalo je zavejano na putu Sjenica - Novi Pazar, a evakuacija putnika trajala je nekoliko sati.

Izvor: RINA
Podeli
Rina
Rina

Ova deonica preko Duge Poljane je i dalje potpuno neprohodna i zabranjena za saobraćaj.

"U snegu je ostalo zaglavljenо preko 10 ljudi. Svi su zajedno evakuisani i na bezbednom su. Ovo je jedna od najopasnijih deonica i zato se strogo apeluje na vozače da ne kreću na put dok traju ovakvi vremenski uslovi. Duva veoma jak vetar koji pravi smetove visoke nekoliko metara i otežava posao putarima. Čim se udari vetra umanje i vremenski uslovi dozvole, kreće se u raščišćavanje puta", rekao je za RINU Senko Ibrović iz preduzeća "Novi Pazar put".

Usled snežne mećavе jako teška situacija je i na planinskim putnim pravcima na teritorije opštine Ivanjica. Deonica Preko Brdo - Odvraćenica je i dalje zavejana i neprohodna.

Rina
Rina

"Od sinoć je neprohodan i put Močioci - Jasenovo, koji spaja Ivanjicu sa Novom Varoši. Tokom dana na tu deonicu se šalje utovarivač kako bi se osposobio putni pravac, dok se na Odvraćenici još nije počelo sa čišćenjem jer i dalje duva jak vetar i nemoguće se izboriti sa ogromnim snežnim nanosima", izjavio je Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica.

Veoma teška noć je i iza putara u Zlatiborskom okrugu koji su sate i sate proveli na terenu, održavajući glavnu magistralu ka Crnoj Gori prohodnom.

"Kamioni i teška mehanizacija se tokom noći nisu gasili. Uspeli smo sa se izborimo sa snežnom mećavom i u svakom trenutku putevi prvog prioriteta su bili prohodni. Na terenu je bilo oko dvadesetak vozila, grejderi, utovarivači, buldožeri i traktori. Snežne padavine su sada stale i pristupilo se čišćenju puteva drugog i trećeg prioriteta", naglasio je Alen Mušanović iz AD Putevi Užice.

Mehanizacija je tokom noći bila sve vreme angažovana i na teritoriji grada Čačka, svi putevi su prohodni i nema zavejanih sela i domaćinstava.

Rina
Rina

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 95 idi na stranu