Dramatično: Mećava nosi sve pred sobom FOTO

Dramatični snimci stižu sa planine Golije na kojoj snežna mećava nosi sve pred sobom.

Izvor: RINA
Podeli
Foto: Rina
Foto: Rina

Potpuno odsečena za saobraćaj je deonica Preko Brdo - Odvraćenica.

Usled snežne mećave na ovoj deonici u snežnom haosu tokom dana ostalo je zavejno nekoliko automobila koji su se našli na tri kilometara na putu od Odvraćenice ka Novom Pazaru.

"U pitanju su skijaši koji su parkirali automobile i sada ne mogu da ih pomere koji su se oglušili o sve apele koje su nadlženi uputili i ostali su zaglavljeni. Mehanizacija ide ka njima kako bi put bio pročišćen, a oni na bezbednom", rekao je za RINU Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.

On dodaje da je najkritičnija situacija na Goliji i čim sneg stane kreće se u probijanje zavjanih putnih pravaca u udaljenim planinskim selima. U ostalim delovima opštine stanje nije alarmantno i nema odsečenih sela.

"Mehanizacija je do Odvraćenice prošla jednom, međutim već sledeći put to je bilo nemoguće. Obustavli smo probijanje nanosa, jer dok traje snežna mećava uzaludno je pokušavati čišćenje. Na terenu su ostali bager i utovaravač. Formirani su snežni nanosi visoki nekoliko metara. Ekipa je otišla da pomogne i zavejanim skijašima koji su ostali zaglavljeni, izjavio je Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 95 idi na stranu