Otežano uklanjanje cisterni sa amonijakom, od sutra saobraćaj na pruzi Niš-Pirot

U železnicama Srbije se nadaju da će saobraćaj na pruzi Niš-Pirot biti uspostavljen sutra.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.01.2023.

10:07

Otežano uklanjanje cisterni sa amonijakom, od sutra saobraćaj na pruzi Niš-Pirot
FOTO TANJUG/ FOTO MGSI/ bs

U međuvremenu vremenski uslovi otežavaju uklanjanje preoste tri cisterne, a očekuje se da će taj posao biti završen za dan ili dva, objavio je danas RTS.

Navodi se da je u Pirotu i dalje na snazi vanredna situacija zbog uklanjanja preostalih cisterni sa amonijakom što je posao koji rade stručne ekipe železnica Srbije i Bugarske.

Zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić nada se da je najveća opasnost otklonjena u tom smislu što je najveći deo sadržine amonijaka iz cisterne broj 13 pretočen u auto-cisterne.

"Naravno, nije moglo sve da se pretoči, ali sa druge strane postoji i mali element rizika prilikom podizanja ove tri cisterne. Kada to bude prošlo, onda možemo da kažemo da su rizici već svedeni na minimum i da život može da nastavi da teče normalno", rekao je on.

Dodaje da očitavanja pokazuju da je dobar kvalitet vazduha i da urbano naselje nije u riziku, kao i da je sada na licu mesta sve u redu. Nesreća na pruzi kod Pirota u kojoj su dva lica izgubila život dogodila se 25. decembra prošle godine kada su iz šina iskliznula četiri od 20 vagona koji su prevozili amonijak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: