Ponedeljak, 12.12.2022.

09:08

Zvanično rečeno: Rusijo, stani uz Srbiju, jeste da nema šanse, ali…

Rusija treba da stane u odbranu prava Srbije i ponudi usluge posredovanja, rekao je za Sputnjik Oleg Morozov, poslanik Državne dume iz "Jedinstvene Rusije".

Izvor: Sputnjik

Zvanično rečeno: Rusijo, stani uz Srbiju, jeste da nema šanse, ali…
Foto: Profimedia

"Rusija bi, naravno, trebalo da ponudi Srbiji svoje usluge posredovanja i brani njena prava! Ali nema mnogo šansi za uspeh! Ali one će biti znatno veće nakon naše vojne i političke pobede u Ukrajini", rekao je on.

Morozov je napomenuo da je kolektivni Zapad zainteresovan za očuvanje Kosova.

"Kolektivni Zapad je vitalno zainteresovan za očuvanje Kosova kao antisrpske baze. To je i izvor sukoba", precizirao je on.

Osim toga, prema rečima parlamentarca, "revizija" pravila svetskog poretka doprineće rešavanju sukoba na Kosovu.

"Kosovski presedan se mora 'lečiti' revidiranjem svih pravila savremenog svetskog poretka", dodao je on.

Situacija ne severu Kosova je eskalirala nakon hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića.

Sever Kosova i Metohije je blokiran što od strane građana, što od strane policije. Srbi protestuju, a škole na severu danas neće raditi. Kosovska policija zabranila je prolaz i vozilima i pešacima na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Pripadnici Rosu upali su pod punim naoružanjem i s blindiranim vozilima, u objekat velike brane na jezeru Gazivode. Oni su radnika kojeg su zatekli isterali sa objekta i poskidali i isekli srpske zastave koje se tamo nalaze.

Pročitajte još:
  • Sve vesti u vezi sa dešavanjem na tzv. Kosovu pratite na našem LIVE BLOGU ili na stranici KOSOVO.
  • Sve o jučerašnjim događajima sa tzv. Kosova možete čitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: