Tepić i Novaković: Ograđujemo se od Deklaracije i podrške Kosovu za članstvo u EU

Beograd -- Mediji su juče preneli da su u Beču na Samitu socijaldemokrata Marinika Tepić i Nenad Novaković potpisali podršku kandidaturi Kosova za članstvo u EU.

Izvor: B92
Podeli
Printskrin: TV Prva
Printskrin: TV Prva

Tim povodom Tepić i Novaković su održali konferenciju za štampu i obavestili javnost da su se zvaničnim dopisom organizatorima ogradili od teksta te Deklaracije u koji je naknadno pridodata rečenica podrške Kosovu za članstvo u EU.

Marinika Tepić je prezentovala prvobitnu verziju deklaracije sa kojom se saglasila i u kojoj se Kosovo pominje samo kroz zahtev za viznu liberalizaciju i apsolutno ni reč više od toga.

"Međutim, na samom potpisivanju postavljen je drastično izmenjeni tekst kojem smo pristupili i potpisali ga, uvereni da nisu izvršene nikakve promene, a kamoli ovako drastične", dodala je Tepićeva i pokazala obe verzije teksta.

"S obzirom da smo se i zvanično ogradili od tog dela Deklaracije i da ne možemo stajati uz bilo kakvu podršku Prištini za njihov prijem u članstvo EU, podvlačim da je naša politika nepromenjena po pitanju statusa Kosova i Metohije, da se Stranka slobode i pravde protivi nezavisnosti KiM i da, kao što smo nebrojeno puta rekli, priznanje Kosova i njegovo članstvo u UN ne može biti tema nikakvih pregovora", rekla je Tepićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 81 idi na stranu