Vučević o napadima na Malog: Aleksić je krenuo da "udara" i po Vojsci Srbije

Ministar odbrane Miloš Vučević reagovao je na agresivnost i napade Miroslava Aleksića poslanika Narodne stranke na ministra Sinišu Malog, povodom Vojske Srbije.

Izvor: Novosti
Podeli
 FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA/ bs
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA/ bs

Vučević je naveo da Aleksić "udara" i po srpskoj vojsci.

"Da li je svestan ovaj kvazi političar Miroslav Aleksić iz Narodne stranke kakve sve gluposti izgovara, i hoće li više prestati lažima da napada sopstvenu državu i narod koji ga plaća? Treba li ga podsećati na katastrofalnu politiku koju je vodio njegov šef Vuk Jeremić, kome i dan danas ode pišu Kutrijevci i njima slični jer im je “doneo nezavisnost”. Osim što konstantno kriminalizuje Srbe sa Kosova i Metohije, i veliča one koji pokušavaju da zatru svaki koren srpstva, Aleksić je sad krenuo da “udara” i po Vojsci Srbije. Misli, valjda, Aleksić da je brutalnim lažima može oslabiti. Misli da agresivnim napadima na ministra Sinišu Malog može da se zaboravi topljenje tenkova i uništavanje Vojske za vreme njegovih žutih lopova. Šta uopšte znaju o Vojsci i ljudima koji nose te časne uniforme, svi ti Aleksići, Jeremići, Novakovići .. poznati po krađi po lokalnim samoupravama, luksuznim hotelima i apartmanima, privatnim avionima, sve o trošku građana Srbije? Nemaju pojma! A odavno su pokazali da nemaju ni stida, ni srama, ni obraza", naveo je Vučević povodom ovih napada.

Podsetimo, Ministar Mali je odgovarajući Miroslavu Aleksiću rekao i da on nije samo vređao Vojsku Srbije u Narodnoj skupštini, već i sve građane Srbije.

"Ako se setimo njihovog vremena, u kom je vojska uništavana, dakle sve što su mogli da prodaju su prodali i istopili. A danas je vojska nikada jača, i mi ćemo u predlogu budžeta uložiti još novca za najmoderniju opremu naših jedinica ", kazao je Mali.

On je dodao i da je sramota da se u Skupštini od strane opozicionih poslanika iznose informacije o rasporedu naših jedinica i brojnosti, oko Kosova i Metohije, u ovom trenutku.

"Vi kao da niste svesni šta se sada, u ovom trenutku dešava na KiM. I dodatno, širite defetizam. Jeste li bre vi ljudi svesni šta radite. Koliko uništavate svoju zemlju i radite protiv nje. Treba da vas je sramota. Ponosni smo na našu vojsku i vojnike, i čuvaćemo Kosovo i Metohiju", rekao je ministar, na šta je pozdravljen burnim aplauzom.

Miroslav Aleksić ranije je tokom rasprave o amandmanima o budžetu za 2023. godinu i prateće zakone u Skupštini Srbije rekao je da država nema para za vojsku, ali da ima za najsavremeniju opremu za prisluškivanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 81 idi na stranu