Rusija: Napadnuti aerodromi, ima mrtvih

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je kijevski režim pokušao da izvede napad dronovima na aerodrome "Djagiljevo" i "Engels".

Izvor: Sputnjik

Ponedeljak, 05.12.2022.

18:05

Rusija: Napadnuti aerodromi, ima mrtvih
EPA/PIYAL ADHIKARY

"Ujutro 5. decembra, kijevski režim je, da bi izbacio iz stroja ruske avione velikog dometa, pokušao da izvede napad mlaznim bespilotnim letelicama na vojne aerodrome Djagiljevo u Rjazanjskoj oblasti i Engels u Saratovskoj oblasti", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ukrajinski dronovi koji su leteli na maloj visini oboreni su ruskim sistemima PVO. Kao rezultat pada i eksplozija ukrajinskih dronova neznatno su oštećena dva aviona na ruskim aerodromima. Tom prilikom poginula su tri ruska vojnika, dok su četiri povređena.

Ukrajinski udar dronom na dve ruske vazdušne baze u oblastima Rjazanj i Saratov rezultirao je smrću tri pripadnika vojske i manjom štetom na dva aviona, saopštilo je u Ministarstvo odbrane Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: