Optužbe "na račun" Nemaca: "Put ka katastrofi"

Lider poljske vladajuće desničarske partije Pravo i pravda (PiS) Jaroslav Kačinjski optužio je Nemačku da želi da dominira Evropom.

Izvor: B92

Nedelja, 04.12.2022.

15:03

Optužbe
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Nemci danas žele da postignu mirnim sredstvima ono što su nekada želeli da postignu vojnom silom, rekao je Kačinjski juče u gradu Legnica na jugu Poljske.

Ali snaga Evrope leži u raznolikosti i suverenitetu zemalja članica, rekao je on i dodao da veruje da je "situacija u kojoj druga po veličini zemlja EU želi da dominira Evropom put ka krizi i katastrofi". Kačinjski (73) nema nikakvu funkciju u vladi, ali se smatra uticajnim 'igračem' u poljskoj politici.

Poljska sledeće jeseni bira novi parlament, a zbog visoke inflacije nedavno je pao rejting sadašnje vlade PiS-a. U svojim govorima širom južnog poljskog okruga Donja Šlezija, Kačinjski verovatno pokušava da pridobije birače antinemačkom retorikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: