Njujork tajms nije potvrdio tvrdnje Rusa

Brojni portali u regionu preneli su netačno vest koja se tiče analize “Njujork tajms” u vezi sa potvrdom autentičnosti snimka smrti ruskih vojnika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.11.2022.

08:54

Njujork tajms nije potvrdio tvrdnje Rusa
Ilustracija, foto: Tanjug/AP Photo/LIBKOS

Naime, list "Njujork Tajms"obavio analizu snimaka o kojoj su pisali regionalni mediji. Na snimku se vidi smrt ruskih vojnika u selu Makijivka u Luganskoj regiji u Ukrajini.

Tu vest je preneo i portal B92 sa naslovom "Njujork tajms potvrdio da Rusi govore istinu: Imaju dokaz", koja nije tačna.

Kako nam je ukazao portal "Raskrinkavanje.ba", u analizi "Njujork tajmsa" potvrđeno je samo da je utvrđena autentičnost snimka. Naime, "Njujork tajms" nije potvrdio da je za ovaj slučaj odgovoran Kijev, odnosno da je navodno počinjen ratni zločin, kako su to tvrdili neki mediji.

Takođe, kako smo ranije naveli u tekstu, nije tačno da je analiza "Njujork tajmsa" potvrdila da su optužbe Moskve na račun zvaničnog Kijeva istinite, s obzirom na to da ruska strana okrivljuje Ukrajince za ratni zločin, odnosno da američki list ni na koji način to nije potvrdio.

Ovom prilikom se izvinjavamo čitaocima zbog prenošenja neproverenih informacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: