Nedelja, 03.04.2022.

13:36

Kina objavila "američki ratni bilans": "Kad SAD kaže stani na moju stranu" FOTO

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Žao Liđijan objavio je na Tviteru karikaturu u kojoj se narugao zahtevima Vašingtona da se stane na njihovu stranu.

Izvor: B92

Kina objavila
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

"Kada SAD primoravaju druge da zauzmu stranu, to u stvari znači... 'Stani (na moju) stranu!", naveo je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova, dodajući karikaturu ruke u bojama zastave SAD koja drži pištolj uz slepoočnicu druge osobe.

Takođe, Liđijan je objavio "američki ratni bilans" u svetu. On je u februaru takođe objavio karikaturu u kojoj se razotkriva uloga Sjedinjenih Država u sukobu u Ukrajini, te napisao: "Sjedinjene Države treba da se zapitaju ko je sve ovo započeo". Karikatura prikazuje čoveka u liku Ujka Sema, koji simbolizuje Sjedinjene Države, a koji postavlja pitanje: "Zašto Kina ne čini više da ugasi požar?" Istovremeno, Ujka Sem benzinom „gasi” vatru oko table sa natpisom „Ukrajina”. Takođe u martu je Liđijan objavio da je "opštepriznata istina da kada Zapad govori o „međunarodnoj zajednici“ misli na:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: