Priznanje SAD: "Rusija nam je glavni rival u oblasti oružja za masovno uništenje"

Američka obaveštajna služba pretpostavlja da će Rusija u doglednoj budućnosti ostati glavni konkurent SAD u oblasti oružja za masovno uništenje (OMU).

Izvor: B92

Utorak, 08.03.2022.

17:12

Priznanje SAD:
Shutterstock/rawf8

Ovo piše u izveštaju kancelarije direktora Nacionalne obaveštajne službe Avril Hejns.

"Procenjujemo da će Rusija ostati glavni i najsposobniji konkurent SAD u oblasti oružja za masovno uništenje u doglednoj budućnosti, imajući u vidu da proširuje i modernizuje potencijal svog nuklearnog naoružanja, kao i potencijal svog strateškog i nestrateškog oružja", pominje se u izveštaju.

Godišnji izveštaj američke obaveštajne službe o proceni pretnji objavljen je u ponedeljak. Sam izveštaj datira od 7. februara i pripremljen je na osnovu informacija dostupnih prema stanju na 21. januar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: