Oglasila se Mitropolija crnogorsko primorska: Nije tačno, nismo i ne želimo

Podgorica -- Mitropolija crnogorsko primorka nije dala manjinskoj vladi, niti želi da učestvuje u međustranačkim kalkulacijama i političkim nagodbama, poručili su iz SPC.

Izvor: Analitika
Podeli
Depositphotos/Eillen_1981
Depositphotos/Eillen_1981

Abazović: "Zvaću Andriju Mandića"

Oglasio se Krivokapić: "Temeljni ugovor nije potpisan zbog nekih episkopa"

U vezi glasina koje su se, kako kažu iz Mitroploje, danas čule da Srpska pravoslavna crkva daje podršku formiranju manjinske vlade Crne Gore, Mitropolija crnogorsko-primorska kao deo SPC u Crnoj Gori, radi pune istine, obaveštava javnost da ti navodi nijesu tačni.

"Za Mitropoliju je dragocena i važna izborna pobeda nad bogobornim bivšim režimom od 30. avgusta 2020. godine koju su stranke sadašnje parlamentarne većine izvojevale na talasu svenarodnih litija. Kao što je svima poznato te mirne, molitvene litije su bile jedinstven jevanđelski izraz borbe za slobodu vere", navode iz MPC.

Stoga, dodaju, neka niko od Mitropolije ne očekuje da će ona dati podršku formiranju bilo koje vlade koja bi na mala ili velika vrata, posredno ili neposredno, vratila na vlast bivši režim.

"Podsećamo da su zvanični predstavnici bivšeg režima zbog ugrožavanja verskih prava i sloboda SPC sami sebe izopštili iz Crkve i time ostali van njenog okrilja sve do njihovog iskrenog pokajanja koje se nažalost nije dogodilo do dana današnjeg", zaključuju iz MPC, a prenosi portal Analitika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu