Vrhunac korone tek stiže?

Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je danas da je zvaničan broj novozaraženih koronavirusom na dnevnom nivou "mnogo manji od stvarne situacije".

Izvor: Beta
Podeli
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

On je ocenio da bi vrhunac aktuelnog talasa mogao da bude početkom februara.

"Mi ćemo još uvek biti u ovom talasu. Mi smo u završetku prve faze gde mladi i ljudi srednjih godina oboljevaju, a sada ćemo imati starije i za koje se najviše brinemo", kazao je Tiodorović za Radio-televiziju Vojvodine.

Ocenio je da će se vrhunac aktuelnog talasa desiti početkom februara, ali da bi, u slučaju da se poveća broj obolelih od gripa, talas mogao da se produži i do kraja februara.

Prema njegovim rečima, iako deca većim delom lakše prebolevaju koronavirus, naglasio je da to nije naivna bolest i da postoje moguće komplikacije i kod male i kod školske dece, kao i da će u slučaju pojave gripa deca biti ta koja ga najviše rasejavaju.

Epidemiolog je istakao da je podržao inicijativu pedijatara koji su tražili da deca nakon zimskog raspusta počnu nastavu da prate onlajn zbog trenutne epidemiološke slike u zemlji, ili da se za bar 10 dana odloži polazak u školu, ali da Tim za škole to nije usvojio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu