Razgovori Rusije i SAD na marginama pregovora u Beču

Ruski izaslanik na pregovorima za obnavljanje nuklearnog sporazuma sa Iranom potvrdio je da se sastao sa svojim američkim kolegom u Beču.

Izvor: B92

Sreda, 29.12.2021.

18:18

Razgovori Rusije i SAD na marginama pregovora u Beču

Ruski zvaničnik Mihail Uljanov saopštio je danas na Tviteru da se sastao sa specijalnim izaslanikom SAD za Iran Robertom Melijem, prenosi Rojters.

"Bliske konsultacije i koordinacija izmedju ruskih i američkih delegacija u toku pregovora u Beču predstavljaju važan preduslov za napredak ka obnavljanju JCPOA", napisao je Uljanov.

Razgovori u Beču se vode u cilju oživljavanja Zajedničkog sveobuhvatnog plana akcije (JCPOA), što je naziv nuklearnog sporazma velikih sila sa Iranom iz 2015, prema kome bi SAD trebalo ponovo da pristupe sporazumu ukidanjem sankcija Teheranu, koji bi za uzvrat prihvatio punu implementaciju ograničenja svog nuklearnog programa.

SAD su u utorak izrazile oprez zbog optimističnih komentara Irana i Rusije o uspešnosti razgovora u Beču i o oživljavanju iranskog nuklearnog sporazuma i poručile da je još prerano za ocenu da li se Teheran vratio pregovorima konstruktivnim pristupom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: