Nova vest
Fudbal 31

6.5.2024.

21:00

Dinamo Zagreb udaljio Zvezdu od LŠ – "izvisiće" verovatno i hrvatski prvak

Crvena zvezda se nada da bi sledeće godine direktno mogla u Ligu šampiona, ali za to treba da se poklope kockice.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Peđa Milosavljević/Starsport

Novi format elitnog takmičenja biće pokrenut u sezoni 2024/25. i po njemu će jedan tim iz kvalifikacija, koji ima najveći koeficijent na UEFA listi, ići pravo u grupnu fazu.

Srpski šampion se sa 40.000 bodova sasvim dobro kotira, međutim, dva kluba, koja imaju realne šanse da uzmu nacionalnu titlu, nalaze se ispred crveno-belih.

To su zagrebački Dinamo u Hrvatskoj (50.000) i ukrajinski Šahtjor (63.000).

Kvalifikacije za LŠ

Zvezda će po svemu sudeći igrati plej-of kvalifikacija za elitno takmičenje.

"Modri" su za vikend u direktnom okršaju slavili u Rijeci (2:1), tako da imaju četiri boda više na tri kola pre kraja šampionata.

S druge strane, Šahtjor tri runde pre kraja vodi u ukrajinskom prvenstvu sa četiri boda prednosti u odnosu na kijevski Dinamo, sa kojim igraju za vikend.

Podsetimo, Šahtjor, posledično i Zvezda i Dinamo Zagreb, "izvisiće" ukoliko Borusija Dortmund osvoji Ligu šampiona, te u Bundesligi završi kao peta.

"Milioneri" upravo tu poziciju drže u Nemačkoj, dok u polufinalu tekuće sezone brane 1:0 iz prvog meča protiv Pari Sen Žermena.

Podeli:

Komentari 31

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 31

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Ima li igara posle smrti?

Jedan korisnik platforme Steam nedavno se raspitivao oko mogućnosti da svoju kolekciju igara na ostavi nekome nakon svoje smrti koristeći testament.

HCL

21:19

3 h

Novo Sport Video Menu