Nova vest
Košarka 1

6.5.2024.

20:30

Ataman pred meč odluke: Zaslužujemo da budemo ovde

Trener Panatinaikosa Ergin Ataman izneo je očekivanja pred peti meč četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige protiv Makabija.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Atinjani su "preživeli" nakon 1:2 za Izarelce, uspeli su da dođu do brejka u Beogradu i sada će pred krcatom OAKA Arenom pokušati da završe posao.

Meč se igra u utorak od 20.15.

"Odlična serija, sada mi imamo prednost domaćeg terena ponovo nakon velike pobede u Beogradu. Ove sezone smo dobili mnogo velikih utakmica pred našim navijačima. Makabi je takođe veliki tim i biće na 100% da pobedi sutra", rekao je Ataman.

Turski strateg je najavio povratak u tim Huanča Ernangomesa koji je preskočio sve četiri prethodne utakmice.

Zadovoljan je kako su pojedini igrači, poput Papapetrua, iz drugog plana odradili posao, posebno u beogradskim duelima.

"U svakom meču imamo igrače koji pokažu karakter. Neki odigraju dobro, neki ispod svog proseka. Sutra je važno da svi oni odigraju najbolje što mogu. Naravno, potrebno je da ne pravimo greške koje smo pravili u ranijim mečevima, ali iskreno ne želim da sad menjam čitavu taktiku".

Svestan je Ataman da je Makabi poenterski izuzetno potentan tim.

"To je realnost. Makabi je vrlo agresivna ekipa koja postiže mnogo poena. Ne razmišljam o tome da ih mi limitiramo, nego da postignemo više poena od njih".

Ako PAO pobedi biće mu to prvi plasman na završni turnir Evrolige psoel 12 godina.

"Čeka nas teška utakmica. Mislim da zaslužujemo da budemo ovde imajući u vidu kako igramo čitavu sezonu. Igramo odličnu košarku i završili smo kao drugi regularni deo, što je sjajan uspeh za nas, ali želimo više".

 

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu