CIA ima dokaze: Najmanje 10 zaposlenih umešano u zločine povezane sa seksualnom eksploatacijom dece

Američka centralna obaveštajna agencija CIA ima dokaze da je najmanje 10 njenih zaposlenih bilo umešano u zločine povezane sa seksualnom eksploatacijom dece.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Gil C
Ilustracija: Shutterstock/Gil C

Samo je jedan zaposleni optužen za zločin, dok su ostali rešeni interno, pokazuju novoobjavljeni dokumenti, preneo je "Sputnjik".

Šokantno otkriće objavio je "Bazfid njuz", koji je dobio na stotine poverljivih internih izveštaja CIA.

Dokumenti su iz perioda od 2004. do 2019. godine.

Prema podacima iz dokumenata, jedan od 10 zaposlenih u CIA imao je "neprikladnu seksualnu aktivnost sa neidentifikovanom dvogodišnjom devojčicom" i priznao je da je ostvario seksualni kontakt sa detetom od šest godina u dva navrata. Zaposleni je otpušten iz Agencije, ali nikada nije podignuta optužnica protiv njega.

Drugi službenik CIA je navodno nabavljao eksplicitne video-snimke mladih devojaka koje su snimile majke žrtava, a to je dovelo do njegove ostavke, ali ne i do optužnice.

On je uhvaćen u pokušaju da dogovori seksualne odnose sa detetom, iza čijeg se profila krio agent FBI.

Jedini zaposleni u CIA koji je optužen za seksualne zločine nad decom bio je i pod istragom zbog manipulacije poverljivim dokumentima, navodi "Bazfid".

Jedan neimenovani bivši zvaničnik rekao je za "Bazfid" da CIA radije rešava incidente interno jer zaposleni koji budu optuženi za zločin "mogu biti primorani da otkriju izvore i metode", prenosi RT.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 434 idi na stranu