Mediji: Čeka nas promena sa kovid sertifikatima; Hoćemo li kao Austrija?

Beograd -- Beogradski mediji najavili da nas tokom decembra, pre svega zbog novogodišnjih praznika, čeka promena važenja kovid sertifikata.

Izvor: Novosti
Podeli
Ilustracija: EPA-EFE/ABIR SULTAN
Ilustracija: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Prema tvrdnjama Večernjih novosti, koje se pozivaju na svoj izvor iz Kriznog štaba, njihovo važenje se pomera sa 20 časova na 18.

Deo lekara u Kriznom štabu danima već istuče da se važenje kovid propusnica mora produžiti na ceo dan. To je, međutim, odbijeno i takva opcija više nije na stolu, navode Novosti.

"Kovid propusnice sigurno će biti jedna od glavnih tema na nekoj od narednih sednica Kriznog štaba. Pokazalo se da je njihovo uvođenje dalo dobar efekat. Pao je broj zaraženih, a povećava se broj vakcinisanih. Na osnovu dosadašnjih konsultacija moja je procena da ćemo produžiti njihovo važenje za još dva sata. Ide Nova godina, koja je potencijalno velika opasnost, jer će veliki broj ljudi boraviti u zatvorenim objektima", kaže izvor iz Kriznog štaba.

Kada je reč o školskom raspustu, onom zimskom čije pomeranje je sve izvesnije, o tome je u ponedeljak govorio član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović, koji je rekao da su dve opcije na stolu, da on počne 15. decembra ili 25. "Bliži smo drugoj opciji", rekao je on, ali i napomenuo da će se konačna odluka doneti u dogovoru sa Ministarstvom prosvete.

A na pitanje da li će u Srbiji, kao u Austriji, ponovo biti uveden lokdaun, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je naglasioe da o tome odlučuje Krizni štab, odnosno Vlada Srbije, ali je ocenio da je malo verovatno da će se to dogoditi. "Teško da će se ići u tom smeru", rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 187 idi na stranu