CIA evakuisala obaveštajca iz Srbije zbog "Havanskog sindroma"

CIA je evakuisala muškarca koji je radio kao obaveštajac u Srbiji i koji je pretrpeo ozbiljne neurološke napade poznatije kao Havanski sindrom.

Izvor: B92

Utorak, 28.09.2021.

19:52

CIA evakuisala obaveštajca iz Srbije zbog
Ilustracija: Depositphotos/dechevm

Incident na Balkanu o kome ranije nije bilo izveštaja, poslednji je u onome što zvaničnici opisuju kao stalno širenje napada na američke špijune i diplomate koje su nepoznati napadači slali u inostranstvo koristeći ono za šta vladini zvaničnici i naučnici sumnjaju da je neka vrsta izvora energije.

Havanski sindrom

Simptomi ovog sindroma, koji su uključivali mučninu, jake glavobolje, bol u ušima, umor, nesanicu i tromost, počeli su da se pojavljuju poslednjih meseci, a neke žrtve su ostale nesposobne za rad, prema tvrdnjama tih diplomata. Serija simptoma prvi put se pojavila 2016. godine među američkim diplomatama na Kubi, a od tada su primećeni i u Kini, Rusiji i, u novije vreme, u Austriji. Bilo je nepotvrđenih slučajeva u Poljskoj, Tajvanu, Gruziji, pa čak i u Vašingtonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: