"Nuklearni program Severne Koreje odvija se punom parom"

Nuklearni program Severne Koreje odvija se punom parom, izjavio generalni direktor Međunarode agencije za nuklearnu energiju (IAEA) Rafael Grosi.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.09.2021.

11:46

Tanjug/Planet Labs Inc. via AP

"U Narodnoj Demokratskoj Republici Koreji nuklearni program se odvija punom parom uz rad na razdvajanju plutonijuma, obogaćivanju uranijuma i drugim aktivnostima", rekao je Grosi u govoru na godišnjem sastanku država članica IAEA.

Grosi je prošlog meseca izneo izveštaj u kojem se kaže da izgleda da je Pjongjang ponovo pokrenuo nuklearni reaktor u kome je proizveo plutonijum za nuklearno oružje, preneo je Rojters.

U Beču je danas počela 65. generalna konferencija Međunarodne agencije za nuklearnu energiju koja će trajati do 24. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: