Burno na Cetinju – ponovo rasprava o manastiru, poslanici napustili sednicu VIDEO

Skupština Cetinja nastavila je danas sednicu započetu u utorak.

Izvor: Tanjug, RTCG

Petak, 17.09.2021.

08:25

Burno na Cetinju – ponovo rasprava o manastiru, poslanici napustili sednicu VIDEO
Foto: Depositphotos/Mehaniq

Tada je završena rasprava o građanskoj inicijativi da se prava svojine Cetinjskog manastira prenesu sa lokalne samouprave na kanonski nepriznatu Crnogorsku pravoslavnu crkvu (CPC).

Građanski pokret URA napustio je danas sednicu cetinjskog parlamenta. Odbornik URE Petar Martinović kazao je da ovaj pokret neće učestvovati u radu parlamenta zbog dešavanja od 14. septembra. U sali je došlo do žučne rasprave između njega i odbornika SDP-a Nikole Đuraškovića, prenosi RTCG.

Martinović ga je optužio da je odbornicima URA crtao metu.

"Tebi neka sve na obraz ide", kazao je Martinović Đuraškoviću.

Posle pauze od 10 minuta, URA je napustila sjednicu.

Odbornici SDP i SD i GP URA najavili su ranije da a će podržati ovu inicijativu. Osnov za raspravu je peticija koju je potpisalo 600 Cetinjana, odnosno tri odsto punoletnih građana s pravom glasa, a nakon rasprave pročitani su zaključci koje su usaglasili DPS, SDP, SD i GP URA.

Vlada Crne Gore je u ponedeljak Upravi za katastar i državnu imovinu naložila da bez odlaganja kao vlasnika Cetinjskog manastira umesto grada Cetinja upiše državu.

Takođe, naloženo im je da u list nepokretnosti unesu zabelašku zabrane otuđenja i opterećenja svih objekata i parcela koje koristi Cetinjski manastir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: