Osuđeni otmičari Jovice Radonjića

Viši sud u Beogradu osudio je danas na kazne od dve i tri godine zatvora četvoricu okrivljenih za otmicu Jovice Radonjića 2014. godine.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/rook76
Foto: Depositphotos/rook76

Jedan od optuženih za otmicu bio je Blažo Đurović, ubijen u martu 2018. godine, a danas je njegov brat Aleksandar osuđen na tri godine zatvora, kao i Dejan Vujić.

Nikola Savić je osuđen na dve godine zatvora, a toliko je dobio i Dragan Ratković, kojem je zbog ranije kazne od šest godina zatvora za prodaju droge, izrečena jedinstvena kazna od sedam godina zatvora. Zoran Pavlović i Jovan Knežević oslobođeni su optužbi, Pavlović za otmicu Radonjića, a Knežević da je prikrivao tragove i na taj način pomagao u izvršenju krivičnog dela.

Ovo je prvostepena presuda na koji i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

Prema optužnici, Blažo Đurović i ostali su se dogovorili da namame Radomjića u kafić u Kumodražu, gde su ga tukli i maltretirali. Potom su ga vezali i smetili u automobil na zadnje sedište pošto su hteli da ga odvezu na izvesnu šljunkaru na obali Dunava, ali je Radonjić uspeo da se oslobodi trake kojom je bio vezan i da pobegne.

Otmičari su navodno nameravali da mu iznude novac za otkup slobode.

Radonjić i ubijeni Blažo Đurović navodno su ranije bili prijatelji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 133 idi na stranu