Tužilaštvo se oglasilo o slučaju Belivuk-Miljković: TOK, BIA I MUP nisu sarađivali sa FBI

Beograd -- TOK, BIA i MUP do sada nisu saradjivali sa FBI u predmetu protiv Veljka Belivuka i njegove kriminalne grupe, potvrđeno je u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Izvor: Novosti
Podeli
Foto: ata images
Foto: ata images

"Postoje valjani dokazi protiv kriminalne grupe Belivuka"

Najveća akcija policije u poslednjih 10 godina: Kako je hapšen Velja Nevolja VIDEO/FOTO

U Tužilaštvu je rečeno da su predstavnici te tri insitucije samostalno preduzimali predistražne radnje do 4. februara 2021. godine.

Dodaju da je 16. marta 2021. godine TOK ostarilo prvi kontakt sa predstavnicima Evropola i Evrodžasta i to nakon dobijanja informacije da je 9. marta 2021. godine zaplenjen server kompanije SKY ECC.

"Nakon toga su predstavnici Stalne udarne grupe održali više sastanaka sa predstavnicima Evropola i Evrodžasta, a dana 7. aprila 2021. godine je upućena zamolnica za pružanje međunarodne pravne pomoći nadležnom pravosudnom organu Republike Francuske koji nam je dostavio odgovor na zamolnicu 9. jula 2021. godine", rečeno je u TOK.

Na pitanje kada je počela istraga protiv kriminalne grupe Belivuk-Miljković iz TOK-a kažu da su naredbu o sprovođenju istrage pokrenuli 4. februara 2021. godine.

"Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv okrivljenog Veljka Belivuka i drugih dana 4. februara 2021. godine. U julu 2020. godine je počeo predistražni postupak primenom posebnih dokaznih radnji prema osumnjičenima koje je TOK sprovodilo sa Bezbednosno-informativnom agencijom(BIA), nakon dobijanja prvih indicija o nestanku većeg broja lica", kažu iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

U celoj akciji hapšenja kriminalne grupe Belivuk-Miljković TOK je, kako navode, sarađivao sa MUP i BIA, a 7. decembra 2020. godine formirana je i posebna radna grupa.

"Nakon sastanka tužioca Mladena Nenadića sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom i direktorom BIA Bratislavom Gašićem početkom novembra 2020. godine doneta je odluka o uključivanju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u predistražni postupak, a TOK je 7. decembra 2020. godine formiralo Stalnu udarnu grupu za borbu protiv organizovanog kriminala i drugih posebno teških krivičnih dela u čijem sastavu su bili pripadnici BIA i MUP", navode iz TOK-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 133 idi na stranu