RHMZ najavio: Stiže FOTO

Republički hidrometeorološki zavod objavio je danas dva upozorenja koji se tiču vremenskih prilika u Srbiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.08.2021.

06:55

RHMZ najavio: Stiže FOTO
Ilustracija: Depositphotos/dleindecdp

Naime, RHMZ je obznanio upozorenje na visoke temperature i to na teritoriji južne i istočne Srbije.

"Na jugu i istoku Srbije i danas ponovo veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 35 do 38 stepeni Celzijusa", stoji u objavi na sajtu RHMZ.

Takođe, izdato je upozorenje da nam prete velike količine padavina i olujni vetar.

"Danas se lokalno očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode: velika količina padavina za kratak vremenski period, pojava grada i kratkotrajno olujni vetar. Upozorenje je za period od 0.12 sati (5. avgusta) do: 0.12 časova 6 avgust", navodi RHMZ.

U većem delu Srbije danas će biti pretežno sunčano i veoma toplo, sa temperaturama ponegde do 38 stepeni, a lokalno se očekuju kratkotrajne nepogode - velika količina padavina za kratak vremenski period, pojava grada i kratkotrajno olujni vetar. Osveženje sa pljuskovima i grmljavinom, koje će ujutru i pre podne zahvatiti severnu, zapadnu i jugozapadnu Srbiju, do kraja dana proširiće se i na ostale krajeve, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Lokalno se očekuju i vremenske nepogode sa olujnim vetrom, gradom i većom količinom padavina za kratak vremenski period. Vetar slab i umeren, u košavskom području i u planinskim predelima povremeno jak, kratkotrajno i olujni, južnih pravaca i u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura od 17 do 24 stepeni Celzijusa, najviša dnevna od 27 na severu, do 38 na jugu i jugoistoku zemlje. U Beogradu promenljivo oblačno, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

U pojedinim delovima grada moguće su kratkotrajne vremenske nepogode sa olujnim vetrom, pojavom grada i velikom količinom padavina za kratak vremenski period. Vetar slab i umeren, južnih pravaca, posle podne i uveče u skretanju na zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura oko 24, najviša dnevna oko 30 stepeni.

U petak promenljivo oblačno i svežije, u centralnim i južnim predelima mestimično s kišom i kratkotrajnim pljuskovima ponegde praćenim grmljavinom. Popodne postepeno razvedravanje. Za vikend i u ponedeljak pretežno sunčano i toplije.

Od utorka postepeni manji pad temperature, najpre na severu, a zatim i u ostalim krajevima zemlje, a prolazna promenljiva oblačnost se očekuje u utorak i četvrtak.
Foto: RHMZ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: