"Dok je Vučić živ, Radeta i Jojić neće biti izručeni" VIDEO

Advokat Toma Fila prokomentarisao je jutros presudu Ratku Mladiću, koji je osuđen na doživotni zatvor zbog zločina u BiH.

Izvor: B92, Prva

Četvrtak, 10.06.2021.

08:40

Foto: EPA-EFE Srðan Suki

Ovaj pravnik ukazao je da se sud u presudi vodio "prethodno utvrđenim činjenicama".

"Oni (Bošnjaci) su govorili da se radilo o proboju, to je iskaz Vošnjaka u slučaju Mladić. Odbrana je dokazivala da je nemoguće da je bilo 8.000, ali sud se bavio pre toga utvrđenim činjenicama i onda su tako dodali", kazao je Fila u razgovoru za TV Prva.

"Dobro je što se ne pominje Srbija, što su tražili Hrvati i Bošnjaci", dodao je on.

Fila je, takođe, govorio o pominjanju genocida kada je reč o zločinima u Srebrenici.

"Genocid je izmišljen da prikriju 'Oluju'. Kod 'Oluje' u suđenju Gotovine, utvrđeno je da je na Brionima napravljen plan kako da se isteraju Srbi iz Hrvatske. Prvo plan, pa realizacija. Šta god da se desilo u Srebrenici, nije bilo planirano“, kazao je on i dodao da je saradnja sa Hagom počela tokom mandata ministra Rasima Ljajića.

Fila se osvrnuo na slučaj Petra Jojića i Vjerice Radete.

"(Pera) Jojić je moj kolega i znamo se još i kada je u MUP-u bio. Kažem mu - sedi miran. dok je Vučić živ, vi (Radeta i Jojić) nećete biti izručeni“, kazao je Fila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: