Ništa od leta: Nema uslova; Hladno, hladnije, a moguć i sneg?

Meteorolog Marko Čubrilo odjavio je novu vremensku prognoza koja nije nimalo ohrabrujuća i predviđa još hladnih dana.

Izvor: B92

Subota, 29.05.2021.

18:00

Ništa od leta: Nema uslova; Hladno, hladnije, a moguć i sneg?
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

On je najavio sveže i nestabilno vreme za sledeću nedelju, a prema njegovim rečima toplijih dana nema ni na vidiku do polovine juna.

Početkom nedelje vremenske prilike nad našim delom Evrope prema njegovim rečima biće pod uticajem visinskog ciklona sa centrom nad istokom kontinenta dok će sa severa i dalje strujati relativno hladan vazduh.

"Nad središnjim, a posebno istočnim predelima do srede pretežno oblačno i relativno hladno uz čestu pojavu kiše i lokalnih pljuskova koji ponegde mogu biti i jaki uz ređu pojavu sitnog grada. Nad zapadnim i južnim predelima regiona znatno manje oblaka uz više sunčanih intervala i uglavnom bez padavina", navodi meteorolog i dodaje da količina padavina uglavnom neće biti visoka. Čubrilo je naglasio da će narednih dana biti relativno hladno vreme i to posebno u ponedeljak kad će maksimumi nad velikom delom regiona ostati ispod 15 stepeni Celzijusa. Posledica toga može biti i sneg u delovima Srbije koji se nalaze iznad 1.000 metara nadmorske visine.

Nešto toplije vreme se očekuje od srede.

"Uz sve više sunca i sve manje pljuskova temperature će biti u postepenom porastu i do petka bi maksimumi dostizali i oko 25 stepeni Celzijusa. Oko 7. juna bi moglo biti još malo toplije uz maksimume od oko 30 stepeni dok je zatim moguće osveženje uz grmljavinske pljuskove", navodi Čubrilo.

Za sada nema uslova za neko dugotrajnije ili jače otopljenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: