Orliću stigla pretnja, ministarka kaže ugrožavanje sigurnosti

Vladimiru Orliću je tokom jučerašnjeg gostovanja na RTS stigla preteća sms poruka, a ministarka pravde Maja Popović ocenila da je reč o ugrožavanju sigurnosti.

Izvor: Tanjug
Podeli

To je rejai poslanik na listi "Aleksandar Vučić-za našu decu" Aleksandar Mirković.

Potpredsednik skupštine i član Predsedništva SNS Vladimir Orlić samo zbog snage argumenata koje je iznosio od juče je, kaže Mirković, predmet linča.

“U toku emisije je dobio poruku u kojoj se jasno preti: Ti si među najvećim džukelama ovoga života, konju jedan. Nisi svestan da ćeš ako dođe do lustracije, biti obešen. Primitivcu”, preneo je Mirković i ocenio da je to retorika ljudi koji žele da se vrate na vlast i njihov način obraćanja prema svakom ko podržava politiku predsednika Aleksandra Vučića.

“Sada je dovoljno da odete u emisiju, da predstavljate program i rezultate ili se zalažete za jednu ideju, da vam neko uputi direktnu pretnju, i kaže vam da ćete biti obešeni”, rekao je Mirković.

Obraćajući se ministarki pravde Maji Popović, Mirković je kazao da je uveren da će nadležne institucije umeti da sačuvaju bezbednost svih građana Srbije bez obzira da li podržavaju ovu ili onu političku opciju.

“Znam da je očaj Dragana Ðilasa dostigao vrhunac i da mu je jako teško da opravda odakle mu 68 miliona evra u 17 zemalja, ali ovakvim pretnjama nikoga od nas neće zastrašiti”, rekao je Mirković.

Maja Popović je odgovorila da su po navodima koje je Mirković pročitao ispunjeni uslovi za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

“Sigurna sam da će nadležno tužilaštvo da procesuira ovaj predmet i podnese odgovarajući optužni akt”, rekla je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 104 idi na stranu