Knežević premijeru: Objavite, da se ne dobačamo preko Tvitera

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević zahvalio je premijeru Zdravku Krivokapiću što će ubrzo potpisati ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Izvor: B92

Nedelja, 18.04.2021.

19:41

Knežević premijeru: Objavite, da se ne dobačamo preko Tvitera
EPA/BORIS PEJOVIC

Zatražio da taj ugovor premijer javno objavi.

“Da nisam pitao, ne bih ni znao. Još ako ga može objaviti da se ne ''dobačamo'' preko Tvitera, bilo bi na opštu polzu svih nas koji smo za kanonsko jedinstvo SPC. Unapred zahvalan”, napisao je Knežević na Tviteru.

DPS: Krivokapić da obelodani sadržaj ugovora sa SPC

Opoziciona Demokratska partije socijalista (DPS) predsednika Crne Gore Mila Ðukanovihca zatražila je danas od premijera Zdravka Krivokapića da što pre predoči javnosti sadržinu ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), čije je potpisivanje ranije danas najavio.

DPS u saopštenju traži i javnu raspravu o tom "veoma važnom pitanju".

Ta stranka ocenjuje da to što je sadržina ugovora nepoznata široj javnosti upućuje na to da je reč o "tajnom dogovoru koji najvjerovatnije za cilj ima ugrožavanje nacionalnih interesa države Crne Gore".

U saopštenju se dodaje da DPS odavno upućuje na, kako se navodi, neprimeren i nedozvoljen upliv SPC u politički život Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: