Profesor FDU odgovorio na prijave studentkinja: Izvinjavam se za šok, te slike su greškom poslate

Od ukupno 9 prijaza za seksualno uznemiravanje na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, čak 5 su protiv Nenada Prokića, dramaturga i profesora.

Izvor: B92
Podeli
Skrinšot/TV Prva
Skrinšot/TV Prva

Pročitajte još:

Na adresu FDU stiglo 12 prijava

Platforma "FDU - protiv nasilja" - prevencija zlostavljanja

Profesor Prokić dostavio je saopštenje medijima kao odgovor na prijave studentkinja u kome se izvinjava i tvrdi da su slike "greškom poslate".

"Preuzeo sam jednu službeno zavedenu prijavu od bivše studentkinje XY za slanje neprimerenih fotografija. Na jednoj fotografiji je moje lice na plaži, dakle samo glava, a na drugoj sam na ligenštulu u kupaćim gaćama do kolena, na plaži i okružen ljudima. Te slike su greškom poslate njoj, nisam ni bio svestan da sam pogrešio kod slanja sve do prijave dve godine kasnije, a zatim slike uopšte nisu neprimerene.

Duboko se izvinjavam koleginici za šok koji je doživela zbog slika sa javne plaže. Studentsko-profesorski odnos je, inače, bio sasvim korektan, što se i vidi u njenoj prijavi", navodi se u saopštenju.

Dodao je i da se prenebegava činjenica da ga je ta studentkinja kontkatirala na privatni telefona za vreme raspusta, jer obaveze iz glavnog predmeta nije uradila na vreme.

"Kako fakultet od profesora očekuje da privatnim sredstvima komunikacije drže nastavu i konsultacije, i kako smo navikli studente da nas kontaktiraju kad god im to padne na pamet, ovakve greške se mogu očekivati", navodi se dalje u saopštenju Porkića za Novu.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 246 idi na stranu