"Vrtiće ne zatvaramo, i niži razredi kući"

Beograd -- Nakon sednice Kriznog štaba, premijerka Ana Brnabić izjavila da se vrtići neće zatvarati.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER
Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

S druge strane, đaci nižih razreda osnovnih škola, koji su do sada išli na nastavu u škole, najverovatnije od ponedeljka prelaze na nastavu na daljinu putem interneta.

"Vrtiće ne možemo da zatvorimo, tako da oni nastavljaju da rade, ali je potreban maksimalan oprez i poštovanje mera. Ako postoje vaspitači i vaspitačice koji još nisu vakcinisani, pozivam ih da nam se obrate da to završe što pre", poručila je Brnabićeva.

Kada je reč o nižim razredima osnovnih škola, i oni prema preporuci Kriznog štaba najverovatnije prelaze na nastavu na daljinu putem interneta u ponedeljak.

"To je apsolutno preporuka Kriznog štaba, a nismo to sada odmah uradili jer smo ostavili prostora roditeljima i školama da se pripreme", rekla je premijerka.

"Ovo su vanredne okolnosti i moramo da nađemo kompromise da vidimo kako roditelji mogu da rade, a da deca budu na bezbednom", rekla je Ana Brnabić, nakon današnje sednice Kriznog štaba.

Prema njenim rečima, dalje će se razmotrati šta i kako po pitanju osnovaca od prvog do četvrtog razreda i da sve opcije dolaze u obzir, kao i da će se država truditi da sve škole budu zatvorene. "Ako negde postoji ozbiljna potreba, videćemo da li možemo da otvorimo", objasnila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 247 idi na stranu