"Vrtiće ne zatvaramo, i niži razredi kući"

Nakon sednice Kriznog štaba, premijerka Ana Brnabić izjavila da se vrtići neće zatvarati.

Izvor: B92

Utorak, 16.03.2021.

09:21

Foto: EPA-EFE/FILIP SINGER

S druge strane, đaci nižih razreda osnovnih škola, koji su do sada išli na nastavu u škole, najverovatnije od ponedeljka prelaze na nastavu na daljinu putem interneta.

"Vrtiće ne možemo da zatvorimo, tako da oni nastavljaju da rade, ali je potreban maksimalan oprez i poštovanje mera. Ako postoje vaspitači i vaspitačice koji još nisu vakcinisani, pozivam ih da nam se obrate da to završe što pre", poručila je Brnabićeva.

Kada je reč o nižim razredima osnovnih škola, i oni prema preporuci Kriznog štaba najverovatnije prelaze na nastavu na daljinu putem interneta u ponedeljak.

"To je apsolutno preporuka Kriznog štaba, a nismo to sada odmah uradili jer smo ostavili prostora roditeljima i školama da se pripreme", rekla je premijerka.

"Ovo su vanredne okolnosti i moramo da nađemo kompromise da vidimo kako roditelji mogu da rade, a da deca budu na bezbednom", rekla je Ana Brnabić, nakon današnje sednice Kriznog štaba.

Prema njenim rečima, dalje će se razmotrati šta i kako po pitanju osnovaca od prvog do četvrtog razreda i da sve opcije dolaze u obzir, kao i da će se država truditi da sve škole budu zatvorene. "Ako negde postoji ozbiljna potreba, videćemo da li možemo da otvorimo", objasnila je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: