Prepakivali kineske maske i prodavali kao austrijske

Tužilaštvo za borbu protiv ekonomskog kriminala i korupcije pokrenulo je istragu protiv najvećeg proizvođača zaštitnih maski u Austriji.

Izvor: Tanjug
Podeli
 EPA/LUONG THAI LINH
EPA/LUONG THAI LINH

Ta ćerka kompanije firme "Palmers" i "Lencig" osumnjičena je da jeftine maske iz Kine prepakuje i na njih stavlja etikete "Made in Austria".

Istražni organi tvrde da proizvođač maski svesno jeftinu robu iz Kine prodaje sa ogromnom dobiti kao austrijski proizvod visokog kvaliteta.

Istraga je pokrenuta na osnovu prisluškivanog razgovora u okviru istrage protiv jedne bande krijumčara ljudi, pošto je u tom razgovoru ukazano na prevaru u austrijskoj firmi.

Austrijske vlasti sprovele su pretres sedišta firme u Beču i Vinernojdorfu.

Glavni tužilac Tužilaštva za borbu protiv privrendog kriminala i korupcije Elizabet Tojbl rekla je da je kompanija osumnjičena da je prepakivala FFP2 maske i prodavala ih kao austrijski proizvod po većoj ceni.

Za prepakivanje, uz to, korišćena je radna snaga na crno, koja nije bila prijavljena.

Kompanija "Hygiene Austria LP" odbacuje optužbe i najavljuje da će sarađivati sa vlastima kako bi što pre rasvetlila ceo slučaj.

Ova kompanija osnovana je prošle godine na početku pandemije kako bi se pokrila rastuća potražnja za maskama austrijskim proizvodima, pošto je vladala nestašica na svetskom tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 434 idi na stranu