Nastavlja se afera o nestalim bebama; "Vi ste za mene lovci na pare"

Afera o nestalim bebama ne prestaje da intrigira javnost.

Izvor: B92, Prva

Četvrtak, 25.02.2021.

13:50

Nastavlja se afera o nestalim bebama;
Foto: TV Prva

Svi roditelji koji su ostali bez dece na neobjašnjiv način žele istu stvar. Da saznaju šta se dogodilo sa njihovom decom i da oni koji su učestvovali u toj aferi odgovaraju pred zakonom.

Za sve ove godine formirana su mnoga Udruženja roditelja koja tragaju za istinom. Međutim u toj borbi dolazi do sukoba među samim roditeljima oko toga kako bi ta borba trebalo da izgleda.

Radiša Pavlović iz Mešovite komisije za nestale bebe optužio je one koji su predali odštetni predlog za one koji su ostali bez dece da su "lovci na pare".

"Predali ste odštetni predlog za pare, vi ste za mene lovci na pare", kazao je on za televiziju Prva.

Mirjana Novokmet iz Udruženja beogradskih roditelja nestalih beba pojasnila je da je problem nastao zato što komisija koja se bavi slučajem nestalih beba nije mogla da zaseda jer predstavnici Ministarstva zdravlja i Ministarstva pravde nisu bili imenovani.

"Mi od septembra nismo mogli da se sastanemo, tek 4. februara je Vlada donela odluku da imenuje predstavnike ministarstava", rekla je ona.

Pavlović je u studiju pustio i navodne snimke na kojima je Gorana Filipovića iz Udruženja beogradskih roditelja nestalih beba optužio da je bio pristalica toga da se roditeljima kojima su ukradene bebe na ime odštete isplati novac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: