Nema struje, nema vode - vanredno u 18 opština u Srbiji FOTO

Na snazi je vanredna situacija na teritoriji 23 lokalne samouprave, u 5 gradova i 18 opština u celoj zemlji zbog obilnih kiša na jugu i jugoistoku Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Shutterstok/lier 4 life
Foto: Shutterstok/lier 4 life

Zbgo toga su se izlili i bujični vodotoci, što je izazvalo probleme sa strujom i vodosnabdevanjem.

Od opština na jugu Srbije, vanrednu situaciju ukinuli su Doljevac i Pirot.

U drugim opštinama ona je još na snazi - u Nišu, Beloj Palanci, Dimitrovgradu, Svrljigu, Leskovcu, Doljevcu, Bojniku, Vladičinom Hanu, Gadžinom Hanu i Medveđi.

Ovih dana očekuje se i otapanje snega, pa su u štabovima za vanredne situacije i dalje na oprezu, a veliki broj udaljenih planinskih sela u Toplici, Medveđi, Vlasotincu još nema struju, prenose Južne vesti.

U Kuršumliji je najveći problem struja, koju već deset dana nemaju razuđena planinska sela.

Prema rečima nadležnih u lokalnoj samoupravi, trenutno je oko 700 domaćinstava bez električne energije, dok se na teritoriji Prokuplja stanje normalizuje i u većini sela su otklonjeni kvarovi nastali od ledene kiše i snega na niskonaponskoj mreži, što je takođe slučaj i u Svrljigu, gde su bez struje i dalje pojedini zaseoci.

Srpsko-ruski humanitarni centar isporučio je danas opštini Svrljig četiri agregata za potrebe napajanja seoskih naselja električnom energijom za vreme vanredne situacije i lošeg stanja na elektro-mreži zbog obilnih padavina ledene kiše i snega, a ranije su pomoć uputili i iz republičkog Sektora za vanredne situacije.

U opštini Medveđa 38 trafostanica je još u kvaru, a predsednik opštine Nebojša Arsić kaže da su ekipe EPS-a na terenu svakodnevno, te da im od danas pomažu i pripadnici Vojske Srbije, a da je lokalna vlast najugroženijima podelila agregate, kao i pakete sa osnovnim životnim namirnicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 231 idi na stranu