10 miliona ugrožene dece u Avganistanu

Otprilike 10 miliona dece u ratom razorenom Avganistanu ugroženo je zbog nedostatka hrane.

Izvor: B92

Utorak, 19.01.2021.

17:12

10 miliona ugrožene dece u Avganistanu
EPA-EFE/HEDAYATULLAH AMID ↑ collapse

Humanitarna organizacija "Save the Children" zatražila 1,3 milijarde dolara donacije kao pomoć.

"Za nešto više od 18 miliona Avganistanaca, uključujući 9,7 miliona dece, preko su potrebna osnovna sredstva za život, uključujući hranu", navodi se u saopštenju organizacije.

Organizacija je zatražila 1,3 milijarde dolara donacija za nabavku pomoći u 2021. godini, a Kris Nijamandi, njen direktor u Avganistanu, poručio je da u toj zemlji stanovništvo trenutno trostruko trpi, zbog nasilnih sukoba, siromaštva i pandemije virusa.

"To je očajno loša situacija kojoj je potrebna hitna pažnja međunarodne zajednice", rekao je on .

Ujedinjene nacije i njene partnerske organizacije u humanitarnom radu tražiće 1,3 milijarde dolara pomoći za 16 miliona Avganistanaca kojima je ona potrebna u ovoj godini, rekao je portparol generalnog sekretara UN Stefan Dižarik.

On je naglasio da je to mnogo veći broj od onog iz prošle godine, kada je pomoć bila potrebna za 2,3 miliona ljudi kako bi sačuvali živote, navodi agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: