Đerlek: Postoje lekari koji ne žele da se vakcinišu

Državni sekretar za zdravstvo Mirsad Đerlek poručio je da postoji određen broj lekara koji ne žele da se vakcinišu.

Izvor: B92

Petak, 08.01.2021.

13:45

Đerlek: Postoje lekari koji ne žele da se vakcinišu
Screenshot/TV Prva

"Postoje određene grupe koje biraju vakcinu i postoji jedna mala grupa koja ne želi da se vakciniše", izjavio je Đerlek,

Sam Đerlek se vakcinisao protiv koronavirusa.

"Nemam neželjenih posledica. Pozivam sve građane da se vakcinišu. Kao i svi građani sam imao opciju da biram vakcinu. Meni je zapalo da se vakcinišem sa 'sputnjik V'. Ne želim da se u Srbiji polemiše koja je vakcina bolja, sve su dobre", samtra Đerlek.

Kako ističe, situacija je povoljnija.

"Imamo dve lepe vesti. Statistički podaci pokazuju da imamo manji broj novoobolelih, u bolnicama i na respiratorima. U isto vreme imamo dve vakcine. Sada mnogo optimističnijje možemo da se suprotstavimo koronavirusu i da ćemo tu priču završiti u narednih nekoliko meseci i vratiti se u normalu", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: