Uhapšeni migranti koji su naterali zaposlenu u Komesarijatu da poljubi prostirku za klanjanje VIDEO

Migranti koji su juče izazvali incident u Bogovođi kod Lajkovca kada su terali devojku da ljudi prostirku za klanjanje uhapšeni su danas.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Depositohitis/ Chubakaster
Ilustracija: Depositohitis/ Chubakaster

Kako prenose mediji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su osumnjičene migrante nasilnike, i oni će uz krivičnu prijavu biti predati tužiocu.

Zaštitnik građana saopštio je danas da je pokrenuo postupak kontrole rada Komesarijata za izbeglice i migracije radi utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa incidentom u Centru za azil u Bogovađi i stepena bezbednosti u tom centru.

Kako se navodi u saopštenju, zaštitnik građana je, po sopstvenoj inicijativi nakon saznanja iz medija da je grupa migranata smeštenih u Centru za azil Bogovađa naterala zaposlenu u Кomesarijatu za izbeglice i migracije da poljubi prostirku za izvođenje njihovog verskog obreda, pokrenuo postupak kontrole rada tog komesarijata radi utvrđivanja svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem i stepena bezbednosti u tom centru.

Stručni saradnici Odeljenja za hitno postupanje zaštitnika građana će narednih dana posetiti Centar za azil Bogovađa kako bi prikupili informacije o incidentu, utvrdili razloge zbog kojih je do njega došlo kao i načine na koje je organizovano obezbeđenje tog centra.

U postupku kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Кomesarijata za izbeglice i migracije pokrenutom na osnovu snimka incidenta u Centru za azil u Bogovađi koji je objavljen na društvenim mrežama, Zaštitnik građana traži od Кomesarijata podatke na koji način je organizovano obezbeđenje Centra za azil u Bogovađi, kao i koje mere će biti preduzete radi uspostavljanja bezbednosti.

Zaštitnik građana traži i informacije da li su o incidentu obavešteni nadležni organi uprave i da li je Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzimalo mere iz svoje nadležnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 213 idi na stranu