Prazna ‘knjiga‘ o političaru postala bestseler: "Ne znamo šta bismo rekli o njemu"

Knjiga o ultradesničarskom opozicionom političaru Mateu Salviniju na vrhu je najprodavanijih naslova u italijanskom Amazonu, iako sadrži samo prazne stranice.

Izvor: B92, Jutarnji list
Podeli
EPA-EFE/ MAURIZIO BRAMBATTI
EPA-EFE/ MAURIZIO BRAMBATTI

Knjiga "Zašto bi Salviniju trebalo verovati, poštovati ga i obožavati" na 110 stranica i uz cenu od 6,99 evra nudi prazne stranice i već je danima na vrhu popisa najbolje prodavanih knjiga na italijanskoj stranici ove onlajn prodavnice.

"Knjiga je puna praznih stranica. Uprkos višegodišnjem istraživanju, nismo mogli pronaći ništa što bismo rekli po tom pitanju, pa molim vas, slobodno je koristite za vlastite beleške", navodi se u opisu knjige, prenosi Jutarnji list.

Kao autor navodi se "Aleks Grin, politički analitičar" i verovatno se radi o pseudonimu. Prema Amazonu, knjiga je objavljena u privatnoj firmi u februaru 2009.

Očigledna šala privukla je pažnju mnogo italijanskih medija.

Kritike na Amazonu uglavnom su pozitivne a prosečna je ocena 4,7 zvezdica.

"Dugotrajno i naporno čitanje, no vredelo je", piše jedan potrošač.

Nekima se šala ipak nije dopala.

"Pišem vam samo da vam kažem da se radi o praznoj knjizi prodatoj u spletki s levičarskim Amazonom samo za zabavu levičara", napisao je muškarac koji je ocenio knjigu samo jednom zvezdom. "Kupio sam je samo da bih o njoj loše pisao. Ne biste je trebali kupiti!", dodao je kupac.

Salvini (47) čelnik je stranke Liga. Političar koji deli društvo poznat je po tvrdim stanovištima prema migrantima i naklonosti drugim populističkim vođama poput odlazećeg američkog predsednika Donalda Trampa.

strana 1 od 584 idi na stranu