SDP: Nećemo glasati za Vladu

SDP neće glasati za predloženi koncept vlade zbog krupnih političko-ideoloških razlika.

Izvor: B92

Nedelja, 29.11.2020.

16:19

SDP: Nećemo glasati za Vladu
Foto: Depositphotos/ natanaelginting

Pre svega u odnosu na mandatara i značajan deo njegovog budućeg kabineta, zaključeno je na sednici Predsedništva SDP.

Kako je ocenjeno, proces konstituisanja nove vlade u prethodna tri meseca ukazuje na nedopustivu neozbiljnost činilaca nove parlamentarne većine čime se, makar za sada, nije izašlo u susret želji većine crnogorskih građana za političkim promenama, saopštila je SDP, a prenose Vijesti.

"Jedna od specifičnosti ili bolje reći apsurda je i to što će ona većina koja bude glasala za vladu, po njihovom kazivanju, temeljno raditi protiv same Vlade što dovoljno govori o neodrživosti koncepta koji je ponudio mandatar", ističe SDP.

Ta stranka smatra da je posebno neprihvatljivo to što, prvi put od uvođenja višepartijskog sistema, među ministrima "nema predstavnika brojčano manjinskih naroda u Crnoj Gori".

Ipak, iz SDP-a poručuju da kao konstruktivan politički subjekat iskazuju spremnost da sa novom vladom i parlamentarnom većinom sarađuju "u svim onim oblastima od interesa za građane Crne Gore".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: